400TL ve üzeri alışverişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ.
Çinkoya neden ihtiyaç duyarız?

Çinkoya neden ihtiyaç duyarız?

Öncelikle, kısaca çinkonun ne olduğundan bahsedelim.

Çinko, vücudumuz tarafından üretilemediği için gıdalar yoluyla ya da takviye olarak alınması gereken minerallerden biridir. Vücudumuz, bir çok hayati kimyasal reaksiyonu yerine getirebilmek için çinkoya ihtiyaç duyar. Çinkoya duyulan ihtiyaç az miktarda olsa da kesinlikle sağlıklı bir vücut için olmazsa olmaz minerallerin başında gelir. Çocukların sağlıklı gelişiminden tat ve koku almamıza kadar birçok işlevi yerine getiren çinkonun bazı faydalarına birlikte bakalım.

Güçlü Bağışıklık

Çinko bakteri ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlayarak, bağışıklık sisteminin güçlü kalmasını sağlar. Güçlü bağışıklık daha sağlıklı bir vücut demek.

Cinsel Sağlık

Çinko, testosteron seviyesini artırır ve cinsel fonksiyonların daha iyi çalışmasını sağlar. Gecikmiş cinsel gelişim, kısırlık ya da cinsel performans gibi sorunlarda çinko takviyesi fayda sağlayabilir.

Kas Gelişimi

Çinko kas gelişiminden sorumlu moleküler mekanizma olan protein sentezinde de kritik bir öneme sahiptir. Çinko takviyesi kullanımının performansı artırarak kas gelişimini artırdığı biliniyor.

Kemik Sağlığı

Çinko, kemik oluşumu ve sağlığında da önemli bir rol oynar. Takviye olarak çinko almak, erken yaşlarda kemik ve diş sağlığı gelişimini desteklerken, ileriki yaşlarda osteoporozun önlenmesine yardımcı olabilir.

Antioksidan İşlev

Çinko antioksidan özelliklere sahiptir. Bu nedenle, oksidatif stresi azaltarak DNA hasarının önüne geçer. Bu özelliği ile çinko yine bağışıklık sisteminin güçlü kalmasını sağlıyor.

DİĞER FAYDALARI

  • Kronik yorgunluğa iyi gelir.
  • Cilt sorunlarını önler.
  • Saç dökülmesine karşı iyi gelir.
  • Tırnakların sağlığını korur.
  • Yaraların iyileşme süresini kısaltır.
  • Kronik hastalıklara karşı korur.

Sağlığımız için bu kadar önemli olan çinko, maalesef vücudumuzda uzun süre depolanamıyor. Bu yüzden, düzenli bir şekilde beslenme yoluyla ya da takviye gıda olarak alınması gerekiyor. Çinko açısından zengin besinlere yer verilen bir diyet, çinko eksikliğinin ve çinko eksikliğine bağlı saç dökülmesi, dikkat bozukluğu ve iştahsızlık gibi sorunların önüne kolayca geçebilir. Ancak, beslenme yoluyla alınamadığı durumlarda, hekim tavsiyesi ile takviye olarak alınması gerekebilir.

Energia olarak, C vitamini ile bir arada sunduğumuz Çinko takviyesi, sağlıklı bir bağışıklık sistemi için alabileceğiniz en güçlü takviyelerden biri haline geliyor. Aşağıdaki linkten, siparişinizi verebilir, devam etmekte olan kampanyalarımızdan yararlanabilirsiniz.

Energia sağlıklı ve enerjik bir gün diler.

https://patronepharma.com/urunler/vitamin-mineral-suplementler/mineraller/cinko/energia-cinko-vitamin-c-1000-mg-efervesan-tablet-takviye-edici-gida/

Diğer Haberler